eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VĚDĚLI JSTE, že Franck zkoušel prorazit v Turecku?

Autor:
Datum: 4. 7. 2014

Hvězda Francka Ribéryho plně září v dresu Bayernu Mnichov. Sestavu bavorského celku si nejde bez francouzského reprezentanta představit a není se čemu divit. Věděli jste však, že angažmá v Bayernu není Ribéryho prvním v zahraničí?

Když začal na podzim 2004 zjizvený záložník řádit v Ligue 1 v dresu Mét, začalo se kolem něj točit několik manažerů zahraničních klubů. Nejaktivnější byl Galatasaray, kde v té době pevně vládl na trenérské lavičce Hagi. Ten nakonec mladého Francouze za 2,5 milionu eur ulovil.

Ribéry se při podpisu smlouvy nadšeně usmíval v pruhovaném trikotu celku z Istanbulu a mělo jít o dlouholeté úspěšné spojenectví. Jenže u Bosporu se Franckovi zdaleka nelíbilo tak jako ve sladké Francii a i když pomohl k pohárovému triumfu, chtěl rychle zpět.

A tak nakonec, i přes velký odpor Galatasaraye, ještě v létě téhož roku prchl zpět do vlasti, kde ho zlanařilo Marseille. Dále už to znáte sami. Na jihu Francie řádil, protlačil se na Mundial v Německu a nakonec zamířil na druhé a mnohem úspěšnější zahraniční angažmá v Německu.

-Jiří Kunášek-

(foto: galatasaray.org)

Reklama


Komentáře


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace